Hedersmedlemmar

Hedersmedlem kan den bli som genom sitt engagemang haft särskild betydelse för fortlevnaden och utvecklingen av föreningen. Genom våra hedersmedlemmar har vi en nära kontakt med forskarteam vid universitet över hela världen.

James_Rucker.png

James Rucker, PhD

James Rucker är psykiater och lektor vid King's College London. Hans huvudsakliga intressen är psykofarmakologi och psykedelia-assisterad psykoterapi.

James Rucker på researchgate.

Se James föreläsning från Stockholm här.

robin-carhart-harris.jpg

Robin Carhart-Harris, PhD

Robin Carhart-Harris är chef för Imperial College Londons Psychedelic Research Programme, där han leder hjärnavbildningsstudier med MDMA, psilocybin, LSD och DMT. Han har även genomfört en klinisk studie med psilocybin-assisterad psykoterapi för svår depression.

Robin Carhart-Harris på researchgate.

Se Robins föreläsning från Stockholm här. 

Prof. David Nutt

David Nutt är psykiater och chef för enheten för neuropsykofarmakologi vid Imperial College London. Han är tidigare ordförande i European College of Neuropsychopharmacology (ECNP) och tidigare rådgivare till den brittiska regeringen i narkotikafrågor. 

David Nutt på researchgate.

Se Davids föreläsning från Stockholm här.

Jordi Riba, PhD

Jordi Riba är en av världens främsta experter på ayahuasca. Han är docent i farmakologi vid Universitat Autònoma de Barcelona. Med närmare 60 publikationer har Ribas forskning lett honom till att studera allt från neurologiska mekanismer till kreativitet, personlighet, meditation och antidepressiva effekter kopplade till ayahuasca.

Jordi Riba på researchgate. 

Se Jordis föreläsning från Stockholm här.

Tomas Palenicek, PhD

Tomas Palenicek är psykiater och hjärnforskare vid Prague Psychiatric Center där han de senaste 15 åren forskat på MDMA, LSD, meskalin, 2C-B, ketamin och cannabis. Nu leder han en pågående fMRI-studie, för att kartlägga effekterna av psilocybin på perception och hjärndynamik.

Tomas Palenicek på researchgate.

Se Tomas föreläsning från Stockholm här. 

charles1.jpg

Charles S. Grob, MD

Charles Grob är professor i pediatrik och psykiatri vid UCLA School of Medicine, där han de senaste 25 åren har bedrivit forskning på MDMA, ayahuasca och psilocybin. Charles utvecklade det första protokollet för psilocybin-assisterad psykoterapi, och överser nu forskningen i egenskap av styrelseledamot i Heffter Research Institute.

Charles Grob på researchgate.