Back to All Events

Premiär: Magic Medicine (2018)

  • Filmhuset 1 Borgvägen Stockholm, Stockholms län, 115 53 Sweden (map)

“Vad skulle hända om man administrerade psilocybin till patienter som lider av svår depression?”

Detta var frågan ett forskarlag vid Imperial College London ställde 2012. Efter tre år av byråkrati fick Dr. Robin Carhart-Harris och hans forskarlag de tillstånd som krävs för att undersöka huruvida psilocybin, det psykoaktiva ämnet i magisk svamp kan lindra depression - ett tillstånd som drabbar över 300 miljoner människor världen över. En del får hjälp, men för många av de som drabbas fungerar inga idag godkända behandlingar. Således finns ett stort behov av innovation inom psykiatrin.

I dokumentärfilmen Magic Medicine får vi följa såväl forskarna som patienterna involverade i studien. Syftet är att skapa dialog kring den forskning som sker runtom i världen och utforska om detta kan vara något för svenska universitet.

Tid: Fredag 3 maj kl 20.30
Plats: Bio Victor, Filmhuset, Borgvägen 1-5
Biljettpris: 100 SEK (50 SEK för medlemmar i NPV)

KÖP BILJETT


Bli medlem i NPV

Varmt välkomna!