Back to All Events

PS Journal Club #2: Psilocybin and meditation

  • Biomedicum, Karolinska Institutet Solna Solna, Stockholms län, 171 65 Sweden (map)

Välkomna till NPVs andra journal club i Stockholm. Vår ambition är att i år hålla regelbundet återkommande journal clubs där målet är att stärka våra medlemmars förmåga till att kritiskt granska vetenskapliga artiklar inom psykedelisk vetenskap.

Detta tillfälle kommer vi att läsa och diskutera en artikel från en studie där de undersökte hur Psilocybin i kombination med olika grad av stöd i andlig träning (tex. meditation) påverkade förändringar i olika personlighetsdrag förknippade med prosocialt, andligt beteende och psykologiskt välmående.

Griffiths, R. R., Johnson, M. W., Richards, W. A., Richards, B. D., Jesse, R., MacLean, K. A., ... & Klinedinst, M. A. (2018). Psilocybin-occasioned mystical-type experience in combination with meditation and other spiritual practices produces enduring positive changes in psychological functioning and in trait measures of prosocial attitudes and behaviors. Journal of Psychopharmacology, 32(1), 49-69.

Artikeln finns att ladda ner här: 
https://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/0269881117731279

För tips om hur du kritiskt granskar en vetenskaplig artikel:
https://bit.ly/2Nj0zU3
(detta dokument är under uppbyggnad) 

Vi ses kl 18 i konferensrummet på plan 2 Retzius väg 13A på Karolinska Institutet Solna. Bredvid Jöns Jacob restaurang. 

OBS: Våra Journal Clubs är endast för medlemmar. Du är dock välkommen att delta vid ett tillfälle innan du bestämmer dig för att bli medlem.

psykedeliskvetenskap.org/medlem 

Earlier Event: March 3
Medlemsträff med Elizabeth Nielson
Later Event: March 23
Psykedelisk pub Uppsala