Back to All Events

Peter Sjöstedt-Hughes: Panpsychism and Psychedelic Sentience

  • Noden 6 Sickla industriväg Nacka, Stockholms län, 131 54 Sweden (map)

Nätverket för Psykedelisk Vetenskap har nöjet att få presentera en föreläsning inom medvetandefilosofi med filosofen Peter Sjöstedt-Hughes.

Panpsykism, idén att medvetande är en fundamental aspekt av allt som existerar, är i processen av att återfå statusen som ett legitimt perspektiv inom medvetandefilosofi. I samma veva sker också ett återuppvaknande av forskning inom psykedeliska substanser och psykedeliska medvetandetillstånd.

Den brittisk-svenske filosofen Peter Sjöstedt-Hughes föredrag handlar om hur dessa två forskningsfällt kan korsa varandra: om vad en verklig panpsychism skulle innebära för tolkningen av olika typer av psykedeliska medvetandetillsånd. Undersökningen innefattar bland annat tankar från Gustav Fechner, William James, A. N. Whiteheads och Bertrand Russells tankar.

Efter föreläsningen för skribenten och komikern Aron Flam en diskussion med Peter Sjöstedt-Hughes om de teman föreläsningen gått igenom.

Både föreläsningen och diskussionen är på engelska. Information om eventuellt inträde och praktiska detaljer kommer inom kort.