Back to All Events

Jordi Riba: Ayahuasca - from the Amazon to clinical research

  • Hörsal Vesalius 3 Berzelius väg Solna, Stockholms län, 171 65 Sweden (map)

 

Den psykedeliska brygden ayahuasca har under de senaste 5-10 åren gått från att vara relativt okänd i väst till att närmast bli en del av populärkulturen. Vissa pratar om ayahuasca som en medicin som kan lära oss saker om oss själva och vår omvärld. Andra varnar för att det är en drog som skapar ångest och kan utlösa psykoser. Så vad är då ayahuasca och vad gör det med den mänskliga hjärnan?

Dr. Jordi Riba erhöll sin doktorstitel i farmakologi 2003 vid Autonomous University of Barcelona (UAB), med en avhandling på den mänskliga farmakologin av ayahuasca. Han är docent i farmakologi vid UAB och innehar även en forkartjänst vid Sant Pau-sjukhuset i Barcelona. Med närmare 60 publikationer har Ribas forskning lett honom till att studera allt från neurologiska mekanismer till kreativitet, personlighet, meditation och antidepressiva effekter kopplade till ayahuasca. 

Den 18:e december kommer Jordi Riba ge en överblick av sina fynd de senaste 15 åren, den forskning han är involverad i för tillfället och hur han ser på fältets framtid. Föreläsningen är gratis och ingen föranmälan krävs, men antalet platser är begränsat. Deltagare rekommenderas att komma i tid för att säkra en plats.

Tid: Söndag 18 december 17:00 - 18:30
Plats: Föreläsningssal Vesalius, Berzelius väg 3, Karolinska Institutet
För mer information: kontakta Gustav Nilsonne (gustav.nilsonne@ki.se)