Back to All Events

David Nutt: The New Psychedelic Revolution in Psychiatric Medicine

  • Karolinska Institutet, hörsal Berzelius 3 Berzelius väg Solna, Stockholms län, 171 65 Sweden (map)

Forskning på psykedeliska droger avbröts på 1960-talet på grund av förändringar i lagstiftning. Nu återupptas dock forskningen på dessa ämnen, både som terapeutiska hjälpmedel i psykiatrin och som experimentella verktyg för öka vår förståelse för den mänskliga hjärnan.

David Nutt står i framkanten av denna utveckling i egenskap av chef för ett forskarlag med Robin Carhart-Harris och andra forskare vid Imperial College, London. Tillsammans genomför de kliniska studier på psykedeliska ämnen, inklusive psilocybin vid behandling av depression. De använder också hjärnscanning för att utreda effekterna av psykedeliska droger på aktivitet och konnektivitet i hjärnan. Under denna föreläsning kommer David berätta om de senaste forskningsfynden och dela med sig av sin vision av framtiden inom psykedelisk vetenskap.

Docenten Mussie Msghina, Karolinska Institutet, kommer att diskutera professor Nutts fynd. Föreläsningen är gratis och ingen föranmälan krävs, men platserna är begränsade. Deltagare rekommenderas att komma tidigt för att säkra en plats.